Moeten we in Nederland eerst onze eigen Solingen krijgen of was één Theo van Gogh genoeg? *column*

Duitsland is begonnen met het aanpakken van de organisaties achter de haatmoskeeën die met geld uit en in opdracht van onvrije regiems -zoals Iran- de radicale islam uitrollen in Europa. De eerste topmannen worden het land nu uitgezet. Dit soort clubjes hanteert op het oog onschuldige namen zoals ‘Islamitisch Centrum Hamburg’ maar het zijn in feite terroristen, die geweld verheerlijken en uit zijn op de ondermijning van de rechtsstaat en het onderdrukken van de (islamitische) bevolking in Europa.

De situatie in Duitsland verschilt in niets van die in Nederland. Ook hier zijn dergelijke organisaties actief, worden mensen geronseld voor onfrisse praktijken, worden haatimams ingevlogen om preken te houden waarin wordt opgeroepen tot verminking en onderdrukking van vrouwen en meisjes en worden moskeegangers met geweld gedwongen zich tot het salafisme te bekeren. Het is allemaal geen nieuws, we hebben het er alleen niet meer over.

De hele column is hier te lezen, exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven