Nu nog windmolens neerzetten is als soldaten naar het front sturen terwijl de vredesonderhandelingen net zijn afgerond *column*

Geen land ter wereld ging zo tekeer met de energietransitie als Nederland. Windmolens en zonnecellen zijn hier uit de grond geschoten als paddenstoelen in een natte herfst. Voor de eeuwwisseling hadden we nog vrijwel niets en nu zijn we wereldkampioen zon- en windenergie. Nergens op de aardbol zijn er zoveel zonnecellen en windmolens per hoofd van de bevolking als in Nederland.

Het is hoog tijd om de voet van het gaspedaal te halen, voordat het draagvlak voor de energietransitie helemaal verdwijnt. Laten we het laatste beetje ongerepte platteland dat we in Nederland hebben koesteren, in plaats van vol te plempen met windmolens en zonnepanelen die we niet nodig hebben.

De hele column is hier te lezen, exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven