D66-gate was een afrekening van spindokters. Hoe verwoestende framing werkt (analyse & onthulling!)

Wie Rutte aanvalt brengt de framingsmachine van de VVD op gang en die is verwoestend op een slinkse manier. VVD spindokters werken veel slimmer dan die van alle andere partijen. Ze zijn sluwer, blijven beter achter de schermen en -misschien wel het belangrijkste- ze hebben geduld. Ze nemen de tijd voor hun beschadigingsacties. Ik heb meerdere (oud) Tweede Kamerleden en andere prominenten gesproken die hiermee te maken hebben gehad. De spindokters werken met omtrekkende bewegingen, hoor ik van mensen die vermorzeld werden door de VVD framers. De geruchten lijken altijd van een andere kant te komen, niet te herleiden naar de VVD.

D66 heeft dat nu ook ondervonden. De domme acties van hun eigen spindokters -de ‘magere mannetjes’- en Kaag veroorzaakten dat de rijen zich sloten binnen de VVD. De handschoenen gingen af bij de VVD. Zij schakelden de belangrijkste spindokter van D66 uit en richtten enorme schade aan bij Kaag, is mijn analyse.

Ik herken dat verwoestende patroon, met grote aarzeling deel ik vertrouwelijke informatie die ik tot mijn beschikking heb. Kijk zelf maar even.

De hele #opznkop met Robin Fransman luister je hier (editie 20 in je podcastapp)

Vergeet niet je te abonneren op mijn YouTube kanaal.
Vind je mijn werk belangrijk, dan kan je me steunen bij het bedankt hartje onder de video.

Scroll naar boven