D66 vond slavernij-excuses belangrijker dan goed onderwijs *column*

D66-minister Robbert Dijkgraaf had niet beter uit kunnen leggen waarom het een zegen is dat we eindelijk van zijn partij verlost raken, dan hij donderdag op X deed. Hij laat als onderwijsminister een land achter waarin een derde van de scholieren niet kan lezen en schrijven, maar was even te druk met andere dingen om daar wakker van te liggen.

Dijkgraaf ziet ‘de excuses voor het slavernijverleden als een van de meest betekenisvolle momenten uit mijn ministerschap’. Een groot deel van de leerlingen weet amper hoe je excuses spelt, maar de man die verantwoordelijk was voor het opkrikken van het Nederlandse onderwijs vond het vooral ‘heel bijzonder om in het afgelopen Herdenkingsjaar te werken aan het vergroten van onze kennis en het doorgeven van verhalen over het slavernijverleden’.

De hele column is hier te lezen, exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven