De democratie functioneert. En iets beters hebben we niet *column*

Ons stembiljet is het krachtigste wapen en deze keer schoten we raak. Waar de trekker in 2021 nog bleef hangen, omdat de helft van de bevolking verlamd was door de massapsychose veroorzaakt door een virus, hebben we ze nu toch echt weggestemd. Schoon schip gemaakt.

Zelfs van Tjeerd de Groot zijn we af. Hij wurmt zich over de zwangere buik van een collega nog wel een paar weekjes de Kamer in, maar als zij niet uitvalt met een postnatale burnout, zijn we toch ook echt van de grote stikstofdrammer verlost. En van Hugo de Jonge. De man die de jeugd van een hele generatie naar de klote hielp en daarna de gestokte huizenmarkt totaal liet vastlopen, is ook eindelijk weg uit het centrum van de macht. Hem zien we hopelijk alleen nog maar een keer onder ede terug bij de parlementaire enquête over de coronacrisis, die er nu wel echt gaat komen.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve reclamevrije content zoals columns, podcasts, live-events en video’s

Scroll naar boven