De echte verliezers van het debat over de regeringsverklaring zijn de vrouwen in Nederland *video*

De echte verliezers van het debat over de regeringsverklaring zijn de vrouwen in Nederland. Want het ging alleen maar over hoofddoekjes. De regering liet zich enorm in de verdediging drukken door alle linkse schreeuwers die het debat naar hun hand wisten te zetten.

Fleur Agema haalde in haar ‘omstreden’ tweet een interview met Femke Halsema uit 2009 in Dagblad De Pers aan. Dat interview is nog online te vinden. De journalist, Gustaw Bessems, werkt nu bij de Volkskrant en schreef zaterdag over het contact dat hij met Halsema had tijdens het debat. Halsema denkt nog hetzelfde over de hoofddoek als in 2009 (‘ik kan niet wachten tot het moment dat ze in vrijheid hun hoofddoek afslingeren’) maar zegt dat tegenwoordig niet meer hardop ‘omdat moslimvrouwen al veel te veel worden gestigmatiseerd’. Halsema wilde ‘destijds de religiekritiek ook bij links mogelijk maken. Zo hadden we het debat moeten voeren. Maar daar was geen ruimte voor. Je werd meteen misbruikt door de PVV c.s. Zelfs nu nog.’

De vrijheid van vrouwen wordt dus opgeofferd voor treurige linkse zelfcensuur waarbij fatsoenlijk gevonden worden in eigen kring belangrijker is. En dus zitten we in de situatie dat de linkse mensen zich zorgen maken over de onvrijheid van moslimvrouwen in Nederland, maar er niks meer over zeggen omdat ze niet voor PVV’er versleten willen worden. En de PVV-ministers zeggen er ook niks meer over, omdat ze kopschuw zijn geworden door alle kritiek en (hun banen in) het kabinet veilig willen stellen.

Wat minister-president Schoof had moeten zeggen, naast het feit dat er geen tweets meer verstuurd zullen worden vanuit vak K, is: ‘We gaan wel in het kabinet eens even een gesprek met elkaar hebben over de problemen die wij in Nederland hebben met de radicale islam. Daar weet ik namelijk nog wel een paar dingetjes van, vanuit mijn rol bij de AIVD en de NCTV. Er is niet voor niks een parlementaire ondervraging geweest naar beïnvloeding van moskeeën vanuit onvrije landen. Daar lopen ook nog allerlei zaken. Bente Becker van de VVD is daar druk mee bezig. We hebben een staatssecretaris van de VVD die integratie gaat doen. Die gaat eens even lekker zijn tanden in dat onderwerp zetten, want er is wel degelijk wat aan de hand met hoe dit land steeds meer wordt overgenomen door de islam’.

Maar dat zei Schoof allemaal niet. Hij liet zich afblaffen door Van Baarle van DENK, die eiste dat de minister-president het gedrag van de PVV-ministers zou sanctioneren. En Schoof kroop voor hem! Wij hebben niet voor een rechts kabinet gestemd om vervolgens te zien hoe de minister-president zich in bochten wringt om het DENK naar de zin te maken! Schoof had moeten zeggen: ‘Zeg Van Baarle, we gaan eens eventjes achter die achterban van jou aan. Zitten er ook een aantal onvrije regimes achter jou? Dat gaan wij bestrijden met alle middelen die de democratie toelaat. En wij gaan ervoor zorgen dat zo min mogelijk vrouwen in Nederland vinden dat ze een hoofddoek op moeten zetten’.

Dit kabinet moet ervoor zorgen dat vrouwen in Nederland vrij kunnen zijn. En dat zijn ze op dit moment niet allemaal.  Er is onderdrukking, er is huwelijksdwang, er is eerwraak, er is genitale verminking. Daar moet de regering wat aan doen. Maar niemand in de Tweede Kamer stond op om in te grijpen. Geen van de coalitiepartijen ging tegen Van Baarle in. Wat voor zin heeft het dan nog om rechts te stemmen?

De hele uitzending van Dwars door de Formatie kijk je hier terug.

Scroll naar boven