Ewald Engelen breekt met PvdD vanwege wapens aan Oekraïne: ‘Niets zo slecht voor het klimaat als oorlog’. *video*

In de nieuwe Op z’n Kop (editie 123 in je podcastapp) praten Rick en Marianne met prof. dr. Edwald Engelen over zijn twee nieuwe boeken. In Boze burgers en boeren analyseert hij de maatschappelijke en politieke tegenbeweging die is ontstaan uit woede van burgers over de minachting door de Randstedelijke elite, journalisten en politici die hun neus ophalen voor inwoners van buiten de Randstad en de kleine zeventig procent van de Nederlanders die praktisch is opgeleid.

Zijn boek Wappie is een bundeling van de kritische columns die Engelen gedurende de coronacrisis schreef in de Groene Amsterdammer. Tot zijn verbijstering werd hij door mensen die hij voorheen als politieke vrienden zag, ineens als wappie bestempeld omdat hij het -beargumenteerd!- niet eens was met de coronamaatregelen.

In Boze burgers en boeren verwondert Engelen zich over de oorlogszuchtigheid van voorheen pacifistische mensen. Wat is er toch in de linkse mensen gevaren, dat zij nu ineens overal oorlog willen voeren? vraagt Marianne hem. Hij zoekt naar verklaring voor dit fenomeen dat hem deed besluiten zijn lidmaatschap van de Partij voor de Dieren op te zeggen. Engelen was diverse keren lijstduwer van de Partij en is getrouwd met medeoprichtster Marianne Thieme.

.

Vind je ons werk belangrijk? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Voor slechts 15 euro per jaar (incl. BTW) krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en video’s.

Scroll naar boven