Gevestigde media moeten sociale media beschermen in plaats van beschadigen!

Tussen kerst en oud en nieuw reed Marianne Zwagerman met haar studiobus naar Soest voor een gesprek met Kefah Allush van de EO. Hij wilde een programma maken over sociale media, die genadeloos zouden zijn en bijdragen aan een cancel culture. En die een belangrijke rol hebben bij de polarisatie en de verharding van het debat.

Kortom, het vaste riedeltje van de gevestigde media en de publieke omroep, die continu bezig zijn met het in een kwaad daglicht zetten van sociale media. Een gevaarlijke discussie waar media niet aan bij zouden moeten dragen. Zeker zolang we overheden hebben zoals de EU, maar ook onze huidige demissionaire regering met D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen, die op alle mogelijke manieren proberen de vrijheid van meningsuiting van gewone burgers in te perken met taskforces tegen desinformatie en steeds strengere regels voor sociale media.

trailer van de uitzending

Dus ging Marianne het gesprek graag aan met Kefah om hem uit te leggen dat hij als vooraanstaand journalist van de publieke omroep met ons zij en zij zou moeten strijden voor de vrijheid van meningsuiting. En dat hij niet met dit soort programma’s zou moeten bijdragen aan het in een kwaad daglicht stellen van sociale media.

Bescherm de sociale media, omarm de sociale media en zorg ervoor, juist als journalist, dat burgers via sociale media dingen naar buiten kunnen brengen waar je ook van zou kunnen profiteren, omdat ze je anders nooit ter oren zouden komen.

Omdat net als de vorige keer bij het gesprek met Tijs van den Brink over de coronakloof maar weer een paar minuten van het gesprek uitgezonden zouden worden bij de EO, hebben we dit gesprek opgenomen en zenden we het integraal uit, exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers

Kijk hier naar het hele gesprek in de bossen van Soest, of beluister het gesprek als podcast. Voor 15 euro per jaar (incl. BTW) ben je al lid van de Club van Dwarskijkers. Daarmee maak je video’s zoals deze mogelijk (waarvoor dank) en krijg je toegang tot nog veel meer exclusieve content.

Scroll naar boven