Hoe links wint, ook als ze de verkiezingen verliezen. Een praktijkvoorbeeld van een ziek mechanisme *video*

De (VVD!) minister van Stikstof liet een impactanalyse maken van de Natuurherstelwet waar alle rechtse Europarlementariers tegen stemden, maar die er toch komt. En, je verwacht het niet, de analyse laat zien dat deze Europese wet geen ramp wordt (wat de waarheid is) maar juist een ENORME kans is waar we als land ook nog eens veel geld mee kunnen verdienen.

Hoe Is Het Mogelijk?!

Heel simpel. Die impactanalyse is gemaakt door Berenschot en Arcadis. De klimaattopvrouw van Arcadis, Carolien Gehrels, was voorheen de baas bij Berenschot. En ze was jarenlang PvdA wethouder in Amsterdam. Gehrels maakt er in het FD geen geheim van dat ze ministeriabel is voor een GroenLinks-PvdA kabinet. Dan ligt er dus een juichend rapport over een rampzalige wet, tot stand gekomen onder regie van iemand die hem graag in een links kabinet uit wil voeren….

Dit zijn de mechanismen in Den Haag. Zo komt beleidsvorming dus tot stand. In datzelfde FD interview zegt Gehrels trots dat haar bedrijf Arcadis een deel van de winst naar de VN overmaakt. Je weet wel, de VN die ook het klimaatpanel IPCC instelde dat alarmerende klimaatrapporten produceert. Met zo’n rapport onder de arm kunnen de Arcadis mensen dan weer naar hun klanten stappen om ze te helpen bij het vormgeven van klimaatbestendig beleid.

Zo rollen de consultants.

En zo drijft de democratie steeds verder af van wat de kiezers willen.

De hele uitzending van Dwars door de Formatie is hier op YouTube te bekijken en exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers ook als podcast te beluisteren en zonder programmaonderbrekende reclame te bekijken. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl.BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven