Hugo de Jonge wil niet dat je dit rapport leest *column*

Op 8 december werd dit rapport gepubliceerd door het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Je weet wel, de partij van Hugo de Jonge. Een VERNIETIGEND rapport, dat in oorverdovende stilte verscheen. Het CDA twitterde er niet over, zelfs een retweet van de tweet van hun wetenschappelijk instituut kon er niet vanaf.

Media-aandacht was er nauwelijks, er verscheen alleen een stukje in Elsevier. En vrijdag mijn column in De Telegraaf, die hieronder helemaal te lezen is voor leden van de Club van Dwarskijkers.

Blijkbaar wil Hugo de Jonge niet dat iemand dit rapport leest. Dat moet je dus juist WEL doen!

Het voelt tijdens het lezen van het rapport alsof ik mijn eigen coronacolumns herlees. De denktank van het CDA schrijft bijna nog kritischer over het coronabeleid van de eigen minister Hugo de Jonge dan ik twee jaar lang deed.

Een kleine bloemlezing: ‘de maatschappij werd gezien als een verzameling mogelijke patiënten en besmetters, virologen kregen een bijna onaantastbare positie, de gemedicaliseerde blik was modelmatig in plaats van samenlevingsgericht, er was geen oog voor het gegeven dat mensen actieve, relationele en saamhorige wezens zijn, levensstijl werd passief veronachtzaamd en actief geschaad, snoepwinkels en fastfoodketens bleven open terwijl sportscholen hun deuren moesten sluiten en stimuli om gezond te leven uitbleven, het politieke debat over de weging tussen grondrechten werd nauwelijks gevoerd’.

En zo gaat het 71 pagina’s lang door met de conclusie dat er ‘tot nu toe weinig aan politieke en bestuurlijk evaluatie is gedaan’. Gaat het CDA dat nu dan wel doen? Was het maar zo’n feest.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Dan krijg je elke week een column, nog meer exclusieve content, uitnodigingen voor live-events en steun je mijn werk.

Word lid
Scroll naar boven