Ik bouw vandaag een kippenhok (en raad jou aan hetzelfde te doen) *column*

Er zat geen boer aan tafel vrijdag bij Remkes en Rutte. Met wie spraken zij eigenlijk over de toekomst van de boeren en het platteland? Een bonte parade van vage clubjes die niemand vertegenwoordigen en als je even onder het laken kijkt een schuilprojectje blijken te zijn van de Groene Maffia, mede mogelijk gemaakt door de Postcodeloterij. Het duurzame diversityleger wordt aangevoerd door Greenpeace dat samen met de boezemvrienden van Milieudefensie en Natuurmonumenten een brandbrief naar het kabinet stuurde. Ze willen voedselbossen, plantaardige eiwitteelt en strokenteelt.

Greenpeace en Milieudefensie rusten niet voordat we alleen nog sprinkhanen en brandnetels vreten. Hun vrienden van Urgenda (die van het klimaat een crisis maakten) hebben een clubje boeren opgericht die deze ‘ecologische landbouw’ op zich willen nemen: de Caring Farmers. Die waren er vrijdag wél bij.

Bestel de bloembollen maar vast want veel meer zal er niet te eten zijn als dit soort luitjes meepraat over onze voedselvoorziening. Ik ga even een kippenhok bouwen. Ik raad jou aan hetzelfde te doen.

Hele column staat hier voor de leden van de Club van Dwarskijkers.

Word lid
Scroll naar boven