Naderende kabinetscrisis: Rutte gaat struikelen op stikstof. Wat stond er precies in die motie? (#8)

Die iconische foto van Mark Rutte voor een leeggelopen congreszaal, met alleen zijn vaste jaknikkers op de eerste rijen, zegt meer dan 1000 columns. We staan met een naderende kabinetscrisis over stikstof op een politiek kruispunt. We zien de val van Mark Rutte en de implosie van de VVD zich in slow motion voltrekken. Onder Mark Rutte werd de partij de grootste maar ook de meest inhoudsloze van Nederland. Voor debat en deskundigheid was geen plaats, de meelopers en praatjesmakers kregen ruim baan.

In alle media-aandacht voor het VVD congres is de inhoud helaas verloren gegaan. Want bij stikstof gaat het weer net zo als bij corona en het klimaat. De papieren werkelijkheid en de onkunde regeren, terwijl de echte deskundigen buiten de camera’s worden gehouden en worden neergezet als complotdenkers en nepnieuwsverspreiders.

Kijk op YouTube maar even naar deze analyse, met weer een dieptepunt op Radio 1 en gelukkig ook veel moedige VVD leden die het niet langer pikken. Met de hete adem van Caroline van der Plas in de nek, dat wel.

Mis nooit een editie van DwarsNieuws. Vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Scroll naar boven