Reportage: Binnengedrongen in het Europarlement, waar wapenlobbyisten dansen met politici #DDDEU

Vijf jaar lang moesten we onder leiding van Ursula von der Leyen windmolens bouwen alsof de horizon oneindig was, maar nu moet alle energie in wapentuig gestoken worden. Alsof oorlog voeren goed is voor het klimaat! Hoe worden mensen zo, wilde Marianne Zwagerman weten.

Hoe kijken die mensen zichzelf in de spiegel aan. Hoe slapen ze ’s nachts, in de wetenschap dat ze de hele dag in touw zijn met het bouwen aan een manipulatiemaatschappij waar NLP-technieken effectieve wapens werden. Dus reisde ze af naar Brussel. Ja, nu pas. Ze had nog nooit een stap gezet in het Europees Parlement en keek er haar ogen uit.

Die struisvogels staan er toch zeker niet voor niets! En hoezo betaalt de EU influencers? Nou ja, kijk zelf maar even. Nou ja, kijk zelf maar even. EU- kenner Johan van Utrecht neemt ons mee. De live-uitzending van de verkiezingsavond kijk je hier terug.

Exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers is deze video hier reclamevrij te bekijken. Zonder de leden kunnen deze video’s niet gemaakt worden dus fijn als je lid wordt. Het kost maar 15 euro per jaar (incl. BTW).

Scroll naar boven