Wat Frans Timmermans en Geert Wilders van Virgil van Dijk moeten leren.

Er zijn altijd winnaars en verliezers in elke maatschappij. als mens heb je de opdracht om te zorgen dat je aan de goede kant van het lijntje komt. Je wilt liever bij de winnaars dan bij de verliezers horen. Maar er zijn geen winnaars zonder verliezers. Dat is nou eenmaal hoe het spelletje werkt.

Wij zitten nu in de situatie dat de verliezers de macht aan het grijpen zijn. En dat is niet goed, ik noem dat mijn Virgil van Dijk doctrine. Winnaars moeten zorgen dat het team beter wordt. Dat is de dure plicht die links altijd had. Je moet beseffen dat jouw talent ingezet moet worden om de mensen die dat niet hebben ook een goed plekje te geven.

Waar we niet naartoe moeten is dat de losers, met alle respect voor die lieve mensen, het voor het zeggen krijgen. Want als jij het in je eigen leven al niet lekker op orde hebt, dan moet jij niet voor het land gaan bepalen waar we naartoe moeten. Dan gaan we met z’n allen down the drain. De winnaars, de echt getalenteerde mensen moeten het team de goede kant optrekken. Dat verwijt ik links nog het meest. Dat ze die dure plicht verzaken.

Na de verkiezingen van november 2023 had met name de linkerkant de verbinding moeten zoeken. En wat hebben ze gedaan, verdorie! Ze hebben de scheiding vergroot met noodlottige consequenties voor iedereen.

Als je denkt dat je bij de verliezers hoort, kijk dan ook eens even heel kritisch naar jezelf. Geef jezelf een schop onder je reet en zorg dat je nog wat gaat maken van je leven. Het is nooit te laat. En als je bij de winnaars hoort, realiseer je dan ook dat je gewoon alleen maar het geluk hebt gehad dat je of in het goede nest bent geboren, of toevallig een talent hebt waar je geld mee kan maken of iets anders kunt bereiken. Spread the talent. Probeer wat mensen onder je vleugeltjes te nemen.

Deze hele uitzending van Dwars door de Formatie kijk je hier. Vind je ons werk belangrijk, word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Dan krijg je toegang tot exclusieve content en maak je video’s zoals deze mogelijk. Het kost maar 15 euro per jaar (incl. BTW).

Scroll naar boven