Rutte gedraagt zich als de lul van sales *column*

In zijn rondje eindejaarsinterviews bij de kranten zien we weer de vintage Rutte, volop in de campagnestand. Als een paling glibbert hij door de handen van journalisten die hem proberen te grillen over zijn rammelende beleid.

Tegenover het FD gedraagt hij zich als de accountmanager van de BV Nederland, de lul van sales, die doet alsof het hier allemaal FANTASTISCH is: ‘Ons vestigingsklimaat is ongelooflijk sterk. We zijn sinds 2010 uitgegroeid tot een van de rijkste economieën ter wereld, we hebben topuniversiteiten, in Europa zijn we de nummer één of twee als het gaat om scale-ups. Wij zijn een ongelooflijke magneet voor bedrijven.’

Gast! We zijn vooral een magneet voor veel te veel mensen, we puilen uit onze grenzen sinds jij dit land leidt. Topuniversiteiten? Ja, die we laten overspoelen door buitenlandse studenten, terwijl de helft van de Nederlandse kinderen de basisschool als halve analfabeet verlaat. Rijkste economie? Ja, zo oververhit dat geen normaal werkend mens nog een huis kan kopen, de rijen van de voedselbank tot voorbij de hoek van de straat staan en de halve bevolking rillend onder een dekentje zit met de kachel op 15 graden.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar, daarmee steun je mijn werk en mis je niks!

Word lid
Scroll naar boven