Wat wij kinderen hebben aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk *column*

Het is vreselijk dat prinses Amalia nu zit opgesloten in het paleis van haar ouders, terwijl ze rond zou moeten fladderen in Amsterdam, levenswijsheid opdoen in het -enigszins- normale leven, voordat de deur van haar gouden kooitje voor altijd in het slot valt.

Amalia kan gelukkig nog wel naar de universiteit. Zo fortuinlijk waren kinderen in de coronacrisis niet, toen hun scholen werden gesloten zonder goede reden en tegen alle adviezen in. Kinderen werden ingezet als een levende enkelband om hun ouders thuis te houden.

foto door

Het OVV-rapport dat vorige week verscheen somt nog eens op hoe verwoestend dat was: leerachterstanden, eenzaamheid, sociaal isolement, huiselijk geweld, zelfmoorden en een verslechterde gezondheid van kinderen door teveel schermtijd en te weinig fysieke activiteit. Wat wij kinderen hebben aangedaan in de coronacrisis is onvergeeflijk. Ja, ook de kinderen van de Tevreden Teslarijders, maar de kinderen in de slechtere wijken zijn het zwaarst getroffen. Waardoor de kloof tussen (kans)arm en kans(rijk) nog groter werd.

Hele column hier voor de Leden van de Club van Dwarskijkers.

Word lid
Scroll naar boven