De PVV is nu vier keer zo groot als de VVD! Is dat gevaarlijk of kansrijk? #DDDF

Maurice de Hond noemt zijn peiling van dit weekend historisch: ‘De PVV staat met 49 zetels op het hoogste aantal ooit via Peil gemeten. De 12 zetels van de VVD is een uitslag, die deze partij nooit bij verkiezingen en slechts twee keer bij onze peilingen heeft gehaald. En dat was in de periode dat Rita Verdonk uit de VVD werd gezet en met een eigen partij begon “Trots op Nederland”. Het is werkelijk historisch te noemen dat de PVV op dit moment een 4 keer zo grote aanhang heeft als de VVD.’

Wat is het effect daarvan op de formatie? Is het een kansrijke of een gevaarlijke ontwikkeling dat zowel in Nederland als andere Europese landen de onvrede over migratie zo groot is? Hoe gaat dit de Europese verkiezingen beïnvloeden? En gaan media op de juiste manier om met het duiden van de uitslagen van de peilingen en de verkiezingen? Meer achtergronden bij de peiling lees je hier.

Het gaat al lang niet meer over links en rechts, maar over de winnaars en de verliezers van de vooruitgang. Marianne Zwagerman en Maurice de Hond nemen het allemaal door in een nieuwe #DDDF. Voortaan elke zondagochtend om 11.00 uur. Na WNL op Zondag en voor Buitenhof hoor je hoe het zit.

Leden van de Club van Dwarskijkers kunnen deze uitzending van DDDF hier ook als reclamevrije video bekijken of als podcast beluisteren op Spotify of in een podcastapp naar keuze. Lid ben je al voor 15 euro per jaar. Daarmee steun je ons werk en maak je dit soort video’s mogelijk.

Scroll naar boven