We lullen in dit land te veel en doen te weinig *column*

‘Nederland kent veel plannenmakerij, maar weinig uitvoeringskracht,’ zegt SER-voorzitter Kim Putters. Dat klopt, we vergaderen dit land kapot, juist onder aanvoering van Putters zelf, die als SER-voorzitter de ongekroonde koning van de vergadertijgers is. Putters -een uiterst vriendelijk mens overigens, daar niet van- heeft ook een oplossing voor dit enorme probleem bedacht en aan informateur Plasterk aangeboden: MEER VERGADEREN!!!

Hij wil voortaan elk half jaar met zijn SER-vergadercircus om tafel met het kabinet, met de Tweede Kamer én met de Eerste Kamer. Nog meer kletsen met nog meer mensen, terwijl we eindelijk eens wat moeten dóen in dit land. Zou Putters echt zelf niet zien hoe hilarisch zijn advies aan Plasterk is? Welk probleem is er ooit opgelost door de oorzaak niet weg te nemen maar te verdubbelen?

De hele column is hier te lezen en als podcast te beluisteren voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven