Als het gratis bloedgeld regent vanuit Den Haag is één ding zeker *column*

Na de parlementaire enquête kon zelfs Rutte de leugens niet meer overeind houden en staat in het volle daglicht dat hij wel degelijk allang wist dat het in Groningen uit de hand liep, dat hij wegkeek en de gaswinning maximaliseerde met valse argumenten.

Waar iemand met een grammetje geweten zou aftreden, grijpt de minister-president naar het enige instrument dat hij kent: afkopen. Er worden tientallen miljarden euro’s naar Groningen gepompt via een clubje onder leiding van -daar is hij weer- Johan Remkes.

Dat lijkt goed nieuws voor de Groningers maar als VVD’ers miljarden euro’s verdelen snapt iedereen dat je op je hoede moet zijn. Als het gratis bloedgeld regent vanuit Den Haag is één ding zeker: daar ontstaat een broeinest van geldverspilling waar de Sywertjes van deze wereld als vliegen op de stronthoop op af komen. Dan krijg je projecten als een ‘4D-beefhuis’ waar je kan overnachten om ‘real-life’ te ervaren hoe een aardbeving voelt. Een pretpark om ’het beven te beleven’ pal naast de getraumatiseerde inwoners. Je verzint het niet, maar het is echt een van de totaal absurde plannen waar miljoenen aan verspild worden.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

        

Scroll naar boven