De VVD gaat onderuit en de meeste mensen willen Plasterk als premier. Hoe raakt dit de formatie? #DDDF *video*

Maurice de Hond publiceert vandaag een nieuwe peiling die duidelijk maakt dat de VVD-stemmers massaal afhaken door de zwabberkoers van Dilan Yesilgöz. De VVD stond voor het laatst zo laag in de peilingen na de afsplitsing van Rita Verdonk. Aan de groei van de PVV komt nog steeds geen einde. Met 48 zetels in de peiling (11 meer! dan bij de verkiezingen) is het nu met een straatlengte voorsprong de grootste partij van Nederland.

Bovendien blijkt uit de peiling van De Hond dat de meeste mensen Ronald Plasterk als premier willen van het nieuwe kabinet in wording. Wat betekent dit allemaal voor de formatie? Marianne Zwagerman bespreekt het met Maurice de Hond in de nieuwe Dwars door de Formatie.

Deze uitzending is voor leden van de Club van Dwarskijkers hier reclamevrij te bekijken en te beluisteren als podcast op Spotify of in je podcastapp naar keuze.

Vind je ons werk belangrijk? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Voor maar 15 euro per jaar (incl. BTW) krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns en reclamevrije video’s en podcasts.

Het werk van Maurice steunen, en daarmee nieuwe peilingen mogelijk maken, kan hier.

Scroll naar boven