Groene leugens? Stop de Groene Rechtszaken! *column*

De wanhopige Nederlandse vissers hingen deze week vlaggen op hun schepen met de leus: Stop de Groene Leugen. Ondertussen deed SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer iets wat veel effectiever is: hij probeert de groene rechtszaken te stoppen. Dat allerlei idealisten creatief met de waarheid omgaan moeten ze zelf weten; maar dat ze met hun leugens, gefinancierd door de Postcodeloterij en andere schimmige clubjes, voortdurend rechtbanken bestormen is een serieus probleem dat onze democratie en samenleving ondermijnt.

‘Hoeveel leden heeft Urgenda eigenlijk?’ vroeg Stoffer aan zijn vuurspugende GroenLinks collega. Goeie vraag, dankzij de rechtszaak tegen de Staat die Urgenda (jaarbijdrage van de Postcodeloterij €500.000) acht jaar geleden won zitten alle Nederlanders nu op de blaren (nou ja, meer de ijsblokjes) van een rampzalige energietransitie. Massale bomenkap want ‘biomassa’, horizonvervuiling door windmolens en allemaal in de kou door onbetaalbare energie. En namens wie praat Johan ‘VolleBankrekening” Vollenbroek eigenlijk in zijn kruistocht tegen de boeren?

(Check vooral even in bovenstaand filmpje hoe de Kamerleden van de PvdA en GroenLinks zich nog altijd gedragen als GreenPeace woordvoerders -wat ze beiden waren- in plaats van als Volksvertegenwoordigers)

Stoffer wil wettelijk verbieden dat organisaties die nauwelijks burgers vertegenwoordigen via rechters ingrijpende maatregelen af kunnen dwingen. Hij wil een ‘indringende toets op de representativiteit van belangenorganisaties’ want: ‘dit soort clubs frustreren de zaak en zorgen ervoor dat wij als parlement en kabinet de dingen gaan doen die wij juist niet moeten doen, die compleet niet helpen en voor de gewone mensen in het land totaal de verkeerde kant opgaan’.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers is. Lid ben je al voor 15 euro (incl BTW) per jaar. Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Word lid
Scroll naar boven