Hoeveel klimaatterrorisme accepteren wij in de Tweede Kamer? *video + podcast*

Al jaren noem ik ze de #GroeneMaffia en dan zeggen mensen: nou nou nou, tut tut tut. Ik moest er zelfs eens voor op het matje komen bij de krant waarvoor ik toen columneerde, nadat Natuurmonumenten bij de hoofdredactie had geklaagd.

Ondanks al mijn ervaringen met deze clubjes en hun denkbeelden ben ik al een paar dagen in shock. De openbaarheid van de oproep om te debatteren over de hoeveelheid geweld die gerechtvaardigd is voor het klimaat. De openlijke oproep om 15 jaar gevangenis te accepteren (Volkert van der Graaf zat 12 jaar trouwens). Alsof dat iets is waarover je gezellig met elkaar in debat kunt gaan! Met een NOS Journaal uitzending in hun promo voor terrorisme (die nog steeds op hun socials staat)

Het totale gebrek aan wil tot waarheidsvinding, tot de dag van vandaag, over Volkert en zijn achterban. Het misplaatste gevoel van morele superioriteit. Maar vooral de domheid van de nieuwe Volkerts die blijkbaar worden opgekweekt en straks de straffen uit mogen zitten. Het is doodeng.

Sigrid Kaag en Jesse Klaver blijven vanaf hun kreupele morele paarden iedereen die niet in de klimaatgekte meegaat tot extreem rechts bestempelen. Daarmee maken ze deze zieke maatschappij vol gehersenspoelde kinderen nog gevaarlijker.

Suzanne Kröger van GroenLinks en Joris Thijssen van de PvdA

In de Tweede Kamer zitten twee Greenpeace woordvoerders die zich voordoen als Kamerlid waarvan er een dus blijkbaar te porren is voor een brainstorm over geweld.

Wie de geschiedenis een beetje kent kan daar niet verbaasd over zijn. Ik vertel deze week in Op z’n Kop hoe ik live uit de uitzending werd verwijderd bij RTL Late Night toen ik de Groenlinkse Wijnand Duyvendak een terrorist noemde (wat hij gewoon is!)

De hele #opznkop podcast (editie 91) luister je in je podcastapp of op NPO Radio 2.

Terwijl Rick en ik Op z’n Kop zaten op te nemen deed De Telegraaf gelukkig (weer!) wél wat media moeten doen: het klimaatterrorisme en de rol van GroenLinks daarin in een historische context plaatsen.

Eerder meldde De Telegraaf (als enige) wat iedereen natuurlijk zelf ook op zijn vingers na kon tellen. GroenLinks Kamerlid Kröger wist heel goed dat het op die avond om geweld zou gaan.

Wil je mijn werk steunen? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Dat kost maar 15 euro per jaar incl. BTW. Dan krijg je exclusieve content, elke week een exclusieve column, uitnodigingen voor live events en nog meer.

Word lid
Scroll naar boven