In de intensieve menshouderij Nederland wordt straks alleen de burger nog uitgemolken *column*

De koeien moeten plaatsmaken, de dieren worden geruimd en de boeren krijgen een beroepsverbod. Waarom weet niemand. Er wordt 24.300 miljoen euro belastinggeld uitgegeven aan de verbouwing van het platteland, maar niemand heeft de bouwtekening gezien. Rutte is de man die zijn huis sloopt voordat de sloop-, laat staan de bouwvergunning is afgegeven, zonder na te denken over het nieuwe huis dat er straks moet komen.

De boeren bungelen al jaren in een schemerzone tussen hoop, vrees en ongeloof. Als hun wekker alweer gaat wordt er in een Haagse villa nog over hun lot vergaderd. Niet door boeren, maar door professionele vergadertijgers waarvan hoogst onduidelijk is wie zij vertegenwoordigen. ‘Er zitten wel 60 partijen aan tafel bij de minister, maar daarvan komen er maar 3 of 4 uit de landbouw, de rest zijn allemaal meevreters. En dat moet je heel letterlijk nemen. Van de 24,3 miljard euro die wordt uitgetrokken voor het stikstofbeleid is maar liefst 2,4 miljard (!) beschikbaar voor advisering. Iedereen aan die Haagse vergadertafel wordt betaald voor zijn aanwezigheid!

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven