Nuchter tegengeluid van oud-PvdA Kamerlid in deze klimaathysterische mediaweek

Niemand ontsnapt aan de oorverdovende PR-show die als opwarmer dient voor de aanstaande klimaattop in Egypte. Alles is beeldvorming in het klimaatdebat waar feiten (er waren nog nooit zoveel ijsberen als vandaag) er niet toe doen en emotie (de ijsbeer sterft uit!) overheerst. De druk om mee te gaan in de klimaathysterie wordt steeds groter.

Vijf jaar geleden kon ik nog een klimaatkritisch tv-programma maken bij de NPO (hier helemaal terug te kijken) waarin bijvoorbeeld windmolenondernemer Okko Kaan openhartig vertelde over het bezopen klimaatbeleid van onze overheid. Hij vulde lachend zijn zakken ‘het wordt ons aangeboden’ en geef hem eens ongelijk!

Dit jaar doet de NPO, net als veel andere media, in de volle breedte mee aan de hysterische klimaatpropaganda.

Gelukkig kunnen Rick van Velthuysen en ik in de podcast Op z’n Kop die we maken voor NPO radio 2 onze eigen onderwerpen en gasten kiezen.

We spraken deze week met Dr Jules de Waart, hij is voormalig lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, studeerde fysische geografie en klimatologie, promoveerde daar in 1971 op en schreef dit jaar een boek waarin hij de recente geschiedenis van het klimaatdebat op een rij zet en van context voorziet.

De hele uitzending luister je hier of in je podcastapp.

Zijn boek Geloof niet Alles is een aanrader. Laat je niet afschrikken door de grafieken en technische termen die soms opduiken, het is een goed en zeer toegankelijk geschreven boek waarmee De Waart de verbinding wil zoeken. ‘Klimaatalarmisten en sceptici verketteren elkaar en communiceren niet. Tot grote schade aan de wetenschap,’ zegt De Waart. Hij schreef het boek voor mensen die zich ongemakkelijk voelen bij die polarisatie en een eigen mening willen vormen over de klimaatdiscussie.

In Elsevier staat ook een mooi interview met de Waart.

Wil je mijn werk steunen? Kijk dan even hier:

Word lid
Scroll naar boven