Plasterk heeft een unieke kans om te beginnen met de inrichting van het nieuwe Nederland *column*

Bij de vorige formatie liepen de lakeitjes van de schaduwmacht af en aan in het kantoor van de informateur. SCP, PBL, CBP, VNO-NCW en ga zo maar door. Plasterk moet alleen met mensen praten die weten hoe je grote organisaties ingrijpend verandert. Die snappen hoe je tankers de koers laat wijzigen. Zodat hij het nieuwe kabinet kan loswrikken van de vergadertijgers die onder de vlag van al die onnavolgbare afkortingen ons land al veel te lang in de greep houden.

Plasterk heeft een unieke kans om op een blanco vel te beginnen met de inrichting van het nieuwe Nederland. Hij zit aan tafel met drie partijen die het nog nooit hebben gedaan, een land besturen, en de vierde partij heeft daar vast geen herinnering meer aan. Partijen die nog niet gegijzeld zijn door partijbaronnen op machtige plekken en die nog niet chantabel zijn door verkeerde keuzes in het verleden. Laat 2024 maar komen, ik heb zin in ons nieuwe Nederland. 

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, reclamevrije video’s en podcasts.

Scroll naar boven