Rutte geeft toe: ‘Ze haten ons in Europa’ *column*

Nu Rutte al met anderhalf been in zijn nieuwe baan staat besloot hij er niet meer omheen te draaien. Hij gaf bij hoge uitzondering een eerlijk antwoord: ‘Je moet niet denken dat iemand in Europa van Nederland houdt vanwege onze landbouwsector. Ze háten ons. Waarom? Omdat wij de meest succesvolle landbouwsector van Europa zijn. Daar ergeren ze zich allemaal kapot aan.’

Kijk aan! Ze haten ons omdat wij hun voedsel maken! Hoe achterlijk is dat? We zitten toch in de Europese Unie om er met elkaar sterker van te worden? In een goed team zet je elke speler op de plek waar hij kan excelleren. Dus maken wij, in onze vruchtbare moerasdelta voedsel, en maken ze in Duitsland en Frankrijk auto’s en onderzeeboten (om maar eens iets te noemen). Wij haten Duitsland toch ook niet omdat ze BMW’s en Audi’s bouwen?

De hele column is hier te lezen exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven