Sloop de windmolens! Moeder Aarde lost alles op! *column*

In een klein bloedheet Afrikaans dorp kunnen de inwoners altijd ijsjes eten en koel water drinken. Energiearmoede kennen ze daar niet, een natuurlijke waterstofbron levert eindeloos schone energie. Gewoon gratis uit de grond. De aarde maakt waterstof zoals een menselijk lichaam bloed maakt, het raakt nooit op. De opvolger voor olie, kolen en gas zit gewoon een deurtje verder in de voorraadschuur van de natuur. In Afrika wisten ze dat al, daar keken ze geen films van Al Gore en hebben ze geen Urgenda. Ze omarmen wat Moeder Aarde levert, terwijl de Westerse wereld zich een messiascomplex aanmeet.

Moeder Aarde moet zich soms de haren uit haar hoofd trekken van ergernis over de hemeltergend domheid en arrogantie van de kleine rechtopstaande tweebeners die over haar korstje krioelen en zichzelf ‘mensen’ noemen. Niet alleen voelen zij zich de baas hier en denken ze dat alle andere levende wezen bij hen in dienst zijn, ze denken ook nog dat ze Moeder Aarde moeten redden! Een goede therapeut zou aan ze vragen: wie heeft jou God gemaakt?

De aarde redt zichzelf al een paar miljard jaar, lang voordat de homo sapiens arriveerde. Ze zal ook nog wel een tijdje doordraaien, lang nadat de homo sapiens zichzelf uitroeit door oorlog, overbevolking of het volgende virusje dat ze in een laboratorium in elkaar klussen.

Hele column is hier te lezen voor Leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk, krijg je toegang tot exclusieve content en meer.

Scroll naar boven