Timmermans en de Volkskrant brengen Wilders en Bosma in gevaar #DDDF Editie 2 *video*

Het demoniseren van Geert Wilders en Martin Bosma door links Nederland is naar een hogere versnelling gegaan. Frans Timmermans zei woensdag in de Tweede Kamer tegen Wilders: ‘Ik vind u een bedreiging voor de democratische rechtsstaat.’ Volkskrant hoofdredacteur Pieter Klok gooit er nog een schepje bovenop in zijn podcast De kamer van Klok: ‘Het gevaar van Martin Bosma en Geert Wilders is dat ze er van dichtbij veel minder eng uitzien dan van ver af.’

Het zijn gevaarlijke uitspraken, zegt Marianne Zwagerman in de nieuwe aflevering van Dwars door de Formatie. Als linkse politici en hoofdredacteuren Wilders en Bosma neerzetten als gevaarlijke personen, hoeft er maar één iemand te denken: ik heb het er wel voor over om een paar jaartjes te gaan zitten om dat op te lossen. Maurice de Hond denkt dat de persoonsbeveiliging van de prominente PVV’ers door deze uitspraken opgevoerd zal moeten worden.

Verder bespreken Maurice en Marianne de problemen in de fracties van NSC en VVD en de impact daarvan op de vorming van een nieuwe kabinet en doen zij een voorspelling voor de komende weken. Halen de D66-ministers de kerst?

Leden van de Club van Dwarskijkers kunnen deze aflevering van DDDF hier reclamevrij bekijken en beluisteren als podcast. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW), daarmee maak je deze video’s mogelijk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns en podcasts.

Scroll naar boven