BBB doet aan Wappiepopulisme?! Op welke planeet leven die Haagse journalisten? *video*

Toen Rick van Velthuysen en ik (als enige media!) in 2021 Caroline van der Plas live in de uitzending hadden op het moment dat zij hoorde dat ze een zetel in de Tweede Kamer kreeg, vroegen we haar direct naar het coronastandpunt van BBB. En ze heeft ons nooit teleurgesteld. Ze is in alle Kamerdebatten kritisch geweest op het coronabeleid en ook in haar boek heeft ze een uitgebreid kritisch hoofdstuk over corona.

Het verbaasde me dan ook niet dat de H.J. Schoolezing die ze maandag voordroeg in de Rode Hoed in Amsterdam een passage over corona had die mij als muziek in de oren klonk:

In de COVID-periode is de polarisatie en de tweedeling in de samenleving allemaal nog eens verergerd. Mensen die niet wilden of konden worden gevaccineerd, werden weggezet als wappies en gekkies. Demissionair voormalig minister van VWS Hugo de Jonge noemde het een ‘epidemie van de ongevaccineerden’ en nam deze woorden nooit terug. Door de vaccinatiedrang, lockdowns, de QR-code en de hemel zij dank nooit ingevoerde, maar wel vergevorderde, 2G zijn mensen en families tegen elkaar opgezet. Zijn families uit elkaar gevallen. Hebben kinderen en kleinkinderen hun ouders en grootouders lange tijd niet kunnen zien en in veel gevallen zelfs geen afscheid mogen nemen op het sterfbed. Mensen werden geweigerd in cafés, in bioscopen, in theaters.

Tegen kinderen werd gezegd dat ze beter niet naar opa of oma konden gaan, omdat als zij ze zouden besmetten opa of oma misschien wel ziek kon worden en doodgaan. Tegen kinderen! Ik vergeet nooit dat Unicef ons als politiek een brief schreef met het pleidooi om te stoppen om dit op de schouders van kinderen te leggen. En ik vergeet nooit – en zal dit altijd blijven noemen – de man die mij mailde hoe kapot hij was omdat hij uit het kerkkoor was gezet omdat hij niet gevaccineerd was. 58 jaar was hij lid geweest van dit koor. 58 jaar! Zijn hele leven lag daar. Zijn vrienden waren daar. Weggestuurd!

Of de mail van de mevrouw aan wie haar familie had verboden om afscheid te nemen van haar stervende vader, omdat ze niet was gevaccineerd. Wij hebben mensen dit aangedaan. Ik hoop dan ook vurig dat de parlementaire enquêtecommissie, nadat de nieuwe Tweede Kamer is geïnstalleerd, alsnog wordt geformeerd en haar werk gaat doen. 

Maar zelfs de Haagse journalisten van EW Magazine / Elsevier, het blad dat de H.J. Schoolezing organiseert (!) hebben blijkbaar twee jaar lang niet opgelet en noemen de woorden van Caroline van der Plas WAPPIEPOPULISME, ingegeven door de overstap van Mona Keijzer naar BBB. Wat Een Onzin!

Ik wind me daar vreselijk over op in de nieuwe #OpznKop (editie 115 in je podcastapp). Kijk hier een stukje en luister vooral de hele podcast gratis in je favoriete app of bij NPO Luister.

.

Vind je mijn werk belangrijk? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Voor maar 15 euro per jaar (incl. BTW) steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven