BZN bassist Jan Tuijp: ‘Onze overheid bedreigt de welvaart, vrijheid en het welzijn van onze kleinkinderen’ *video*

Hij studeerde werktuigbouwkunde aan de TU in Delft en had een eigen vliegschool, maar het grote publiek kent Jan Tuijp vooral als bassist en mede-oprichter van de Volendamse BZN, waarmee hij meer dan 50 keer in de top 40 belandde en 88 gouden en platina platen verdiende. Nu ziet Jan zichzelf vooral als bezorgde opa. Hij plaatste een noodkreet op zijn site, die hij herhaalde in een gesprek met mij en Rick in de Volendamse muziekstudio studio van Arnold Mühren, ook al zo’n bezorgde opa met een grote muzikale geschiedenis.

‘Al jarenlang zit ik met met angst en beven te kijken naar wat ze allemaal uitspoken daar in Den Haag maar vooral de laatste jaren gaat het echt gigantische vormen aannemen. Onze eigen overheid vormt een bedreiging voor de voor de welvaart, het welzijn en de vrijheid van onze kleinkinderen,’ zegt Tuijp. ‘Ik vind het incompetente, arrogante machthebbers met dedain voor burgers die met een miljarden verslindend en vrijheidsberovend wanbeleid de toekomst in de weg zitten van de kinderen’

Mühren, vroeger bassist van The Cats, is al net zo kritisch als zijn muzikale vriend Tuijp. Sinds corona kijkt hij geen tv meer: ‘Ik kon het niet meer aanzien die OP1 shows en zo en de krant lees ik voornamelijk nog om te zien wat er niet in staat. Sinds corona zijn de media gigantisch veranderd, over de hele linie.’ Luister de hele aflevering van Op z’n Kop (editie 111) in je podcastapp.

Vind je mijn werk belangrijk? Word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Voor slechts 15 euro per jaar (incl. BTW) krijg je toegang tot exclusieve content en zorg je ervoor dat ik video’s en columns kan maken. Waarvoor dank!

Scroll naar boven