De campagne is van start! Nabeschouwing van het eerste debat in CollegeTour #DDDC

Eindelijk zijn we echt uit de startblokken! In CollegeTour trapten Pieter Omtzigt, Frans Timmermans, Dilan Yesilgöz en Caroline van der Plas vandaag de verkiezingscampagne af met het eerste tv-debat. Grote afwezige was Geert Wilders, niet uitgenodigd door de NPO omdat hij niet eerder in CollegeTour te gast was. Een vreemd excuus. Al in de eerste vraag uit de zaal werd Israël door een student met een migratie-achtergrond een apartheidsstaat genoemd. Een stelling waar Wilders zeker op aangeslagen was, maar die nu niet werd opgepikt.

Voor Ton F. van Dijk en Marianne Zwagerman was er al na 10 minuten een duidelijke winnaar. Pieter Omtzigt zat als enige van de vier politici op de inhoud, zonder zich in details te verliezen. Voor elk probleem kwam hij met concrete oplossingen. Yesilgöz zakte inhoudelijk door het ijs, Timmermans hing twee keer in de touwen: over kernenergie en over zijn EU betrokkenheid bij de Tunesië-deal. Van der Plas kwam niet uit de verf en zat meer als toeschouwer dan als deelnemer op het podium, maar had een ijzersterke uitsmijter. De kijkers op X/Twitter blijken een heel andere winnaar te hebben gezien. Verbijsterend!

.

Ton en Marianne recenseren ook nog even het D66 congres dat zaterdag plaatsvond en waar de totaal afgehaakte Kaag werd uitgezwaaid. De rottigheid binnen D66 werd nog even onder de putdeksel gehouden tot na de verkiezingen.

#DDDC is te zien op Youtube en voor leden van de Club van Dwarskijkers hier als podcast te beluisteren op Spotify en zonder reclame te bekijken. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk, krijg je toegang tot exclusieve reclamevrije content en maak je mogelijk dat wij video’s en podcasts kunnen blijven maken. Waarvoor dank!

Scroll naar boven