De Kaag-fanclub op het Mediapark is al druk bezig met het regisseren van haar aftocht *column*

De Kaagiaanse fanclub in Hilversum, die met zoveel liefde haar campagne produceerde van ons belastinggeld, is al druk bezig met het regisseren van de aftocht van Kaag. In College-Tour op NPO 2 ontbreekt zondagavond zelfs de traan niet. Of nou ja, traan. Bij wie oprecht huilt spettert het snot in de rondte maar Kaag perst er met moeite een klein drupje traanvocht uit, amper waarneembaar door de camera. Intens ontroerd door een opgenomen statement van haar dochters, die er niet eens in slagen drie zinnen in het Nederlands te formuleren op de nationale televisie.

IJzervreter

Ze hopen dat hun moeder snel een internationale baan aanneemt want ons suffe landje is te gevaarlijk voor de vrouw die ons in 2017 nog verkocht werd als de ijzervreter die Assad op de knieën dwong en zijn chemische wapens afnam. Maar laten we de feestvreugde niet overgieten met azijnpis: Kaag werkt aan haar vertrek en dat is nu al het beste nieuws van het jaar.

De hele column (die van Hugo de Jonge niet in De Telegraaf had mogen staan…) is hier te lezen voor lezen van de Club van Dwarskijkers.

Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW), dan krijg je toegang tot exclusieve content en steun je mijn werk, ook als dat van Hugo niet mag!

(Foto College Tour door Roy Borghouts fotografie voor KRO-NCRV)

Scroll naar boven