Digitaal ben je totaal machteloos, een speelbal *column*

Ik maak me geen illusies, als er iemand met een pistool naast mijn bed staat geef ik die sok met mijn spaarcentjes direct mee. Ik ben vermoedelijk geen moedig mens als het erop aankomt. Maar dan heb ik in elk geval nog de keuze om te vechten of te vluchten. Digitaal ben je totaal machteloos, een speelbal van algoritmen, regels en mensen die op knoppen kunnen drukken waar jij geen toegang toe hebt.

Toevallig kregen we juist deze week van de overheid het advies om allemaal een koffertje naast de deur te zetten. Op 1 december startte de rampencampagne die ons weerbaar moet maken voor noodsituaties. Op www.denkvooruit.nl staat wat er in je noodkoffertje moet zitten: een zaklamp, flessen water, bonen in blik, waxinelichtjes en -let op!- contant geld. Digitalisering heeft leuke kanten, maar alleen met contant geld ben je veilig. Vergeet dat nooit.

Hele column hier voor leden van de Club van Dwarskijkers

Word lid
Scroll naar boven