Dit land verzuipt in ambtenaren, die voor elk probleem dezelfde oplossing hebben: nog meer ambtenaren *column*

Tweeduizenddriehonderdvijftig (2.350) ambtenaren zijn fulltime bezig met de afwikkeling van het toeslagenschandaal, dat ontstond toen er op de afdeling toeslagen van de Belastingdienst 600 ambtenaren werkten… De hele operatie gaat waarschijnlijk 10.000 miljoen euro (!) kosten, terwijl de raming in 2020 nog was dat de schade tot maximaal 500 miljoen euro zou oplopen.  

Dit land verzuipt in ambtenaren, die voor elk probleem dezelfde oplossing hebben: nog meer ambtenaren. Ambtenaren zijn zelfrijzend bakmeel. Er komen er steeds meer bij, ze zorgen extreem goed voor zichzelf, en ze krijgen steeds minder werk verzet. De partijen die een ander en beter Nederland beloofden keuvelen nu alweer weken met elkaar onder leiding van de machtigste topambtenaar van Nederland.

Dat kán niet goed aflopen. Want wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg. 

De hele column is hier te lezen, exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns, podcasts en reclamevrije video’s.

Scroll naar boven