Overleeft de stroeve formatie de EU-verkiezingscampagne? Verliest Wilders zijn geduld? #DDDF

De formatie verkeert in een stroeve fase en we lijken voor het mei-reces geen zicht te hebben op een akkoord. Ondertussen klust de weggestemde regering aan de begroting voor het voorjaar, verdwijnt er geld naar Oekraïne -zonder parlementaire controle!- alsof het gratis is en wordt het ene na het andere besluit genomen of voorbereid waar Nederlanders het niet mee eens zijn. Mestbeleid, NPO, WHO, de D66-trein dendert door terwijl de kiezers al maanden geleden op de rem gingen staan.

Geert Wilders lijkt zijn geduld te verliezen en twittert er weer ouderwets op los. Ondertussen komt de campagne voor de EU-verkiezingen op stoom en de rolt de publieke omroep de loper uit voor de linkse leiders Klaver, Jetten en Timmermans om de ene na de andere rabiate tekst over de grootste partij van Nederland uit te slaan in de talkshows.

Terwijl wij hier door kibbelen staat de wereld in brand en vliegen de Iraanse drones door het Israëlische luchtruim. Waar eindigt dit?

Marianne Zwagerman en Maurice de Hond nemen je mee, Dwars door de Formatie. Elke zondagochtend live op YouTube om 11.00 uur. Je wekelijkse subsidievrije lichtpuntje tussen #WNLopZondag en #Buitenhof.

Dit programma komt na de live-uitzending exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers ook beschikbaar als podcast en reclamevrije video. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns en podcasts.

Scroll naar boven