Frits Barend: “Aboutaleb heeft zijn onmenselijkheid laten zien en Derksen zijn antisemitisme” *video*

Journalist Frits Barend is snoeihard in de eerste editie van de podcast Dwars door de Campagne. Hij vindt dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is gezwicht voor terreur met zijn weigering om de Israëlische vlag te hijsen op het stadhuis en vierkant achter Israël te gaan staan. Ook maakt Barend zich boos over de uitspraken van Johan Derksen dat de terreuraanval door Hamas de schuld van de joden is. ‘Dat is dus ook mijn kleinzoon!’, zegt Barend.

Columnist Marianne Zwagerman en journalist Ton F. van Dijk maakten vandaag de eerste van een serie podcastafleveringen waarmee zij op weg naar de verkiezingen van 22 november de kijkers en luisteraars om door de campagnes heen te kijken. Er is veel framing en foldertekst. Er zijn fluistercampagnes, spindokters en politieke spelletjes. Niets is zo ondoorzichtig als een verkiezingscampagne. Maar wat zie je als je door de campagne heen kijkt? Als je de folderteksten afpelt en naar de kern gaat? Wat zou je als kiezer echt moeten weten om je stem te kunnen bepalen? Met die insteek nemen Zwagerman en Van Dijk drie keer per week het nieuws door met gasten.

De aanval op Israël zal de verkiezingscampagne beïnvloeden denkt Van Dijk. Misschien is het een gamechanger net als eerder het ongewenste bezoek van de Turkse minister aan Nederland waarmee Mark Rutte de wind in de zeilen kreeg. Gaat de VVD profiteren? En is het conflict in het Midden Oosten de splijtzam van de fusie tussen de PvdA en Groenlinks? Timmermans zal moeten schipperen om het radicale deel van de GroenLinks achterban, dat sympathiseert met de Palestijnen tevreden te houden.

Dwars door de Campagne is elke dinsdag, donderdag en zondagavond via Dwarsnieuws.nl/Mariannezwagerman.nl te zien op YouTube. En zonder reclame te bekijken voor de Leden van de Club van Dwarskijkers. Zij kunnen de afleveringen ook luisteren op Spotify.

Lid van de Club van Dwarskijkers ben je al voor 15 euro per jaar incl. BTW. Daarmee steun je ons werk en maak je uitzendingen zoals deze mogelijk.

Scroll naar boven