“Talpa directeur Frans Klein is ontzettend anti-Israël” *video*

Hij was als tv-directeur bij de NPO de machtigste man van Hilversum. Nu, kort na zijn overstap naar Talpa, gaat Frans Klein in gesprek met Joodse organisaties naar aanleiding van de ‘antisemitische’ uitspraken van Johan Derksen. Kansloos volgens journaliste Esther Voet, de hoofdredacteur van het NIW. Zij noemt Klein in de tweede aflevering van de podcast Dwars door de Campagne ‘ontzettend anti-Israël’. Haar opinietijdschrift publiceerde daar al over, maar het werd nog niet opgepikt door de media.

‘We gaan donkere tijden tegemoet,’ zegt Voet naar aanleiding van de oorlog tussen Hamas en Israël. ‘Naarmate de beelden uit Gaza zullen komen, zal het journaille kantelen. Zal de sympathie die er nu deels is voor Israël kantelen’. Voet is uiterst kritisch over de Nederlandse berichtgeving. Het ontbreekt aan feitenkennis bij de mensen die zich op prominente plekken in de media uitpspreken, zoals Johan Derksen. Maar bijvoorbeeld ook School TV verspreidt desinformatie over het conflict, zegt Voet.

Er moet een einde komen aan wat zij de ‘ja, maar journalistiek’ noemt. ‘De tijden van theedrinken en pappen en nathouden zijn voorbij.’

Oud-journalist Ton F. van Dijk, die politicologie en bestuurskunde studeerde, en columnist Marianne Zwagerman maken in de aanloop naar de verkiezingen op 22 november de podcast serie Dwars door de Campagne. Te zien op YouTube en voor leden van de Club van Dwarskijkers te beluisteren op Spotify en -zonder reclame- te bekijken.

Lid van de Club van Dwarskijkers ben je al voor 15 euro per jaar incl. BTW. Daarmee steun je ons werk, krijg je toegang tot exclusieve content en maak je mogelijk dat wij podcasts en video’s zoals deze kunnen maken. Waarvoor dank.

Scroll naar boven