Hugo ‘Dwang en Drang’ de Jonge, die er genoegen in schiep mensen die twijfelden belachelijk te maken, heeft onherstelbare schade aangericht *column*

Sinds 2020 daalt de vaccinatiebereidheid net zo hard als het zetelaantal van het CDA in de peilingen. Het is de niet zo fraaie erfenis van Hugo de Jonge. De minister van Dwang en Drang, die er genoegen in schiep mensen die twijfelden over vaccinaties belachelijk te maken en onder druk te zetten, heeft onherstelbare schade aangericht. Het is hem gelukt om zelfs twijfel te zaaien bij mensen die nooit twijfelden.

De verklaring is simpel: steeds meer mensen wantrouwen de overheid en overheidsinstituten zoals het RIVM. En dat hebben ze aan zichzelf te danken. Instituten als het RIVM, hebben zich laten verleiden tot het verdedigen van politieke besluiten op gammele wetenschappelijke gronden. En het zelfinzicht ontbreekt. Net als bij de (wetenschaps)journalisten die hun rol in de hersenspoelmachine van de overheid blijven verdedigen.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven