Hup, naar de Koning en door naar het Torentje in je legging *column*

Dus Caroline wil geen premier worden omdat ze niet op hakken kan lopen? Dat is werkelijk het allerslechtste excuus dat ik hoorde in de vijftien jaar dat ik studie maak van het mutsenparadijs. Vrouwen zijn wereldkampioen in het verzinnen van redenen waarom zij de top niet kunnen halen, maar niet op hakken kunnen lopen? Sigrid Kaag ging juist opzichtig op gympies lopen zodra er een camera in de buurt was -ik heb nog altijd geen idee welke spindoctor dat bedacht en waarom- toen ze zich ten doel stelde de eerste vrouwelijke minister-president te worden.

Ik ben geen staatsrechtgeleerde maar volgens mij staat er nergens in de wet dat een minister-president op hakken moet kunnen lopen. Ik zie Mark Rutte er best voor aan dat hij dat op zondagmiddag af en toe probeert, maar in het openbaar zagen wij hem nooit op hakken.

Ik snap heus dat het Caroline naar de strot grijpt als ze denkt aan alle buitenlandse trips die ze moet maken straks. Staatsbanketten, dinertjes met EU-leiders, nachtenlange vergaderingen die leiden naar compromissen die je niet uit kunt leggen aan de Nederlandse bevolking. Precies dit is de reden dat vrouwen afhaken waar mannen doorstomen. Je kent het niet, dus is het eng en denk je dat je het niet kunt. Vervolgens gaat een kerel die nog veel minder kan dan jij wél op die plek zitten.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven