Laat Omtzigt de Lijst Zonder Last oprichten, zonder partijpolitiek *column*

Omtzigt als partijleider wordt een faliekante mislukking, een blauwdruk van het Peter Principle. We raken ons beste Kamerlid kwijt en krijgen er een slechte partijleider voor terug. Ik ken hem maar een klein beetje, maar weet vrijwel zeker dat Omtzigt als leidinggevende een Dennis Wiersma op anabolen is. Een dagelijks ontploffende schuimbekker.

Een garantie voor continue #ophef op de redactieburelen van de Kaag-fanclub in Hilversum, die deze week in een rotvaart werd omgebouwd naar de Vereniging van Timmermans-vereerders.

Wat Pieter moet doen is de Lijst Zonder Last registreren. Een kieslijst waar mensen op komen die zonder partijpolitieke druk kunnen spreken vanuit hun kennis en expertise. Mensen die net als hijzelf perfecte dossierduikers zijn. Die ergens verstand van hebben, dingen uit willen zoeken, die nieuwsgierig zijn en het vermogen hebben om ministers en ambtenaren het vuur aan de schenen te leggen als ze ruiken dat er gelogen of gesjoemeld wordt.

De hele column is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven