Je computer en telefoon afluisterapparaten in dienst van de Europese overheid *column*

Zoals te verwachten verschijnt naar aanleiding van de moordpartij in Rotterdam door de knotsgekke sadist Fouad L. de ene na de andere domme column over het gevaar van de zwarte plekken op het internet, waar engerds als Fouad elkaar vinden en ophitsen. Berichten die koren op de molen zijn van de EU, waar hard wordt gewerkt aan wetgeving om onze digitale vrijheden in te perken. Volgende maand wordt er besloten over een wetsvoorstel waarmee al onze digitale berichten gescand kunnen worden door de overheid.

Zonder enige verdenking of tussenkomst van een rechter of andere neutrale waakhond, kan de overheid onze e-mails, whatsappjes, Facetime-gesprekken en ga zo maar door onderscheppen en analyseren.

Je computer en telefoon zijn straks een afluisterapparaat, in dienst van de Europese overheid, waarschuwt de Piratenpartij die zondag op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen deze Europese wet organiseert.

Onder het mom van criminaliteitsbestrijding doet de EU een grove inbreuk op onze grondrechten door het briefgeheim te overtreden en mee te lezen in onze meest intieme een-op-een communicatie. Daarmee maakt deze wet het internet pas echt gevaarlijk.

Want de gestoorde sadisten, zoals Fouad, gaan toch wel door. Hoeveel sporen ze ook nalaten op het internet en in het echte leven. Hij kon gewoon wapens kopen en moordend ongehinderd door de stad rijden.

Mijn hele column over dit doodenge wetsvoorstel is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je mijn werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven