Misbruikt Rutte zijn positie als premier om zijn NAVO-baan te regelen? *video*

Mark Rutte was er als de kippen bij om de Israëlische vlag te hijsen en pal achter Israël te gaan staan, direct na de gruwelijke Hamas terreuraanval op 7 oktober. Politiek ingevoerden vroegen zich toen al af of dit een solo-actie was of de officiële kabinetsreactie.

Nu weten we dat Rutte waarschijnlijk al bezig was zijn nieuwe baan bij de NAVO te regelen. Zingt hij daarom volledig het deuntje dat Amerika wil horen? Dat zou niet in de haak zijn, zegt Ton F. van Dijk in de 8ste aflevering van Dwars door de Campagne.

Ton vindt ook dat de Kamervoorzitter het presidium bijeen had moeten roepen om Sylvana Simons te schorsen nadat zij deze week haar middelvinger opstak in de Tweede Kamer. Hij verbaast zich over de selectieve verontwaardiging in de politiek en de media over het gedrag van Simons, maar ook over de aanval op Thierry Baudet. Linkse politie komen blijkbaar eerder weg met wangedrag, maar worden beter in bescherming genomen dan rechtse politici bij dreiging en geweld.

Ton en Marianne Zwagerman analyseren de peilingen, de neergang van BBB en de kansen van Omtzigt in het debat met Timmermans aanstaande maandag.

Maandag direct na het debat om 21.30 uur gaan Ton en Marianne weer live voor leden van de Club van Dwarskijkers met een analyse. Hou deze site in de gaten voor de link.

De 8ste aflevering van DDDC is te bekijken op YouTube, en hier voor leden van de Club van Dwarskijkers als podcast te beluisteren op Spotify en zonder reclame te bekijken. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW) Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns en podcasts.

Scroll naar boven