Nieuwe peiling! PVV 60 zetels? Wilders doet aangifte tegen Timmermans. Kiezers zijn het zat #DDDF Live

De nieuwe peiling van Maurice de Hond is glashelder: de kiezers zijn het zat. Inmiddels is bijna 40% van de bevolking een potentiële PVV-kiezer met uitgesproken eisen ten aanzien van migratie. Dat blijft dus het dominante onderwerp bij het vormen van een nieuwe regering. Zeker ook als de formatie strandt en er nieuwe verkiezingen nodig zijn. De electorale invloed van de kiezers die strenge migratie willen zal dan alleen maar stijgen.

De komende week is het erop of eronder voor de formatie, met het mei-reces in zicht. De termijn van acht weken die de informateurs van de Kamer kregen zit er bijna op.

De livestream staat al voor je klaar

Intussen komt de campagne voor de EU op stoom met Wilders als favoriete boksbal van links. Na de eerdere aanvallen van Jetten en Klaver ging GroenLinks-PvdA leider Timmermans dit weekend op zijn congres nog een tandje verder. Hij kondigde aan ‘niets na te laten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt’. Dat is met een applaudisserende Rosenmuller op de eerste rij en Pim Fortuyn in onze herinnering te lezen als een dreigement of misschien zelfs ophitsing. Wilders kondigde dan ook aan aangifte te gaan doen tegen Timmermans.

De wereld staat in brand, de raketten vliegen door Oost-Europa en het Midden Oosten, terwijl onze politici druk zijn met moddergooien naar elkaar, in plaats van het land besturen.

Maurice de Hond en Marianne Zwagerman nemen je in de live-uitzending van Dwars door de Formatie mee door de nieuwe peiling en de actuele gebeurtenissen. Op zondagochtend om 11.00 uur, je wekelijkse subsidievrije lichtpuntje tussen #WNLopZondag en #Buitenhof.

Later vandaag komt de uitzending ook als podcast en reclamevrije video beschikbaar voor leden van de Club van Dwarskijkers. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee maak je deze uitzendingen mogelijk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven