Première ‘Dood door Schuld?’ met Fleur Agema, Maurice de Hond en Ronald Meester *video*

Als een vlieg op de muur volgde documentairemaker Frank de Rooij tijdens de coronacrisis statisticus en sociaalgeograaf Maurice de Hond in zijn -soms wanhopige- strijd om duidelijk te maken dat de regering en de WHO de verkeerde aanpak kozen.

Op 16 april 2024 was de premiere van de documentaire “Dood door schuld?” in het Figi Theater in Zeist Naast de vertoning van de film was er een panelgesprek met Maurice de Hond, Ronald Meester en Fleur Agema onder leiding van Marianne Zwagerman. Het panelgesprek was live te volgen op YouTube. Er zal later een verslag met wat videobeelden op DwarsNieuws komen.

Een prachtige recensie door Ton Verlind, de enige (?) journalist die wel de moeite nam om naar de premiere van de documentaire over Maurice de Hond te komen lees je hier.

De documentaire hieronder te bekijken (n.b. de gevraagde inlog + wachtwoord is voor de site van Maurice, ben je daar nog niet geregistreerd, doe dat dan eerst even. De inlog van DwarsNieuws werkt daar niet). Frank de Rooij werkte drie jaar aan deze film, voor eigen rekening en risico. Geen omroep wil hem uitzenden, dus hij krijgt er ook niet voor betaald. Daarom staat de video nu op internet achter een betaalmuur, waar je hem voor 3,99 euro kunt zien. De opbrengst gaat naar de maker.

Veel gestelde vragen

Mijn inloggegevens werken niet

Gevraagde inlog + wachtwoord is voor de site van Maurice, ben je daar nog niet geregistreerd, doe dat dan eerste even. De inlog van DwarsNieuws werkt er niet.

Ik klik op de button maar er gebeurt niets.

Werk je vanuit de browser Safari dan kan het zijn dat de popups worden geblokkeerd.
Open je vanuit Facebook deze pagina dan kun je middels de drie puntjes op je telefoon de pagina openen van je browser.

Vind je ons werk belangrijk, word dan lid van de Club van Dwarskijkers. Daarmee krijg je toegang tot exclusieve content zoals columns en podcasts.

Scroll naar boven