Ongekend! PVV nu twee keer zo groot als de tweede partij. Klapt de formatie? #DDDF

In de nieuwste peiling van Maurice de Hond is de PVV maar liefst twee keer zo groot als de tweede partij van Nederland (GL-PvdA). Pieter Omtzigt is al 5 zetels kwijt sinds de verkiezingen.

Eenderde van de Nederlanders zou vandaag op de PVV stemmen als er verkiezingen waren. Ongekend! zegt Maurice de Hond. Hij waarschuwt ook: Den Haag speelt met vuur als de formatie niet slaagt. Hij noemde de vorige peiling al historisch vanwege het zetelaantal van de PVV, maar deze is dat helemaal!

Maurice kan zich niet herinneren dat eerder in de geschiedenis de grootste partij het dubbele is van de nummer twee. Als er een grote partij was, was er vaak een tweede, ook relatief grote partij. CDA, Partij van de Arbeid. Het verschil was nooit zo groot, dat is ongekend.

Wat is er toch aan de hand en wat betekent dit voor de formatie? Marianne Zwagerman en Maurice de Hond bespreken het in de 7de editie van Dwars door de Formatie.

Hier voor leden van de Club van Dwarskijkers┬ázonder programmaonderbrekende reclame te bekijken en als podcast te beluisteren op Spotify of in je podcastapp naar keuze. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl BTW). Daarmee steun je ons werk en maak je deze video’s mogelijk, waarvoor dank!

Scroll naar boven