Stikstofbom van landbouwminister Adema is politieke criminaliteit *video*

‘Alles wat slecht is aan de politiek kwam in dat interview tot uiting,’ zegt Ton F. van Dijk over het bommetje dat landbouwminister Piet Adema vandaag laat vallen in de Telegraaf. ‘Tien dagen voor de verkiezingen geeft hij een interview en zet daarmee eigenlijk het hele stikstofbeleid op zijn kop. Zegt hij in feite: ja, het is ook een slecht beleid en we moeten dat helemaal anders gaan doen’. En dan hebben we het over de geloofwaardigheid van de politiek!

Agrarisch ondernemer en oud LTO-bestuurder Jan Cees Vogelaar is ook verbijsterd door de uitspraken van Adema op dit moment: ‘op het scheiden van de markt, dat is uitermate laf.’

.

Is het plat opportunisme van de minister? ‘Ja, verkiezingsretoriek, anders kan je dit niet duiden,’ denkt Ton. ‘Maar dat deze minister eerst dat beleid verdedigt en mensen dus ook vertelt dat ze met hun bedrijf moeten stoppen en dan tien dagen voor de verkiezingen daar afstand van nemen, dat is bijna politieke criminaliteit.’

Maar wie is de crimineel? Is dat Adema of is dat VVD-minister Christianne van der Wal, die er officieel over gaat en wel nog steeds vasthoudt aan het stikstofbeleid?

Verder bespreken Ton, Marianne en Jan Cees de afgebrande auto van Tjeerd de Groot, de rechtszaak tegen de politieman die gericht schoot op Jouke in zijn trekker en het interview met Pieter Omtzigt in de Telegraaf vandaag.

Dwars door de Campagne is speciaal voor de leden van Club van Dwarskijkers hier ook reclamevrij als podcast te beluisteren. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en maak je dit soort video’s en podcasts mogelijk. En je krijgt toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven