‘Timmermans arrogant en onsympathiek. Omtzigt een kribbige messias’ #DDDC

De peilingbureaus beïnvloeden de verkiezingen. Maar hoe zit hun businessmodel in elkaar? Door wie worden zij betaald? Zijn ze wel onafhankelijk? Hoe kunnen wij als kritische burgers meekijken in de black box van de peilingen?

Ton F. van Dijk en Marianne Zwagerman praten er in de vijfde aflevering van #DDDC over met Peter Kanne van I&O research. Peter geeft ook een vooruitblik naar de verkiezingen: ‘Uit onze onderzoeken blijkt dat mensen Timmermans arrogant en onsympathiek vinden. Omtzigt wordt gezien als de messias, maar kan kribbig en ongeduldig zijn, Yesilgöz is na Omtzigt de populairste politicus in de peilingen, maar blijft zij inhoudelijk overeind?’

#DDDC is te zien op Youtube en voor leden van de Club van Dwarskijkers hier zonder reclame te bekijken en te beluisteren op Spotify.

Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk, krijg je toegang tot exclusieve reclamevrije content en maak je mogelijk dat wij video’s en podcasts kunnen blijven maken. Waarvoor dank!

Scroll naar boven