Vergadert Kim Putters ons linksaf? #DDDF

De Kamer is met reces, maar informateur Kim Putters ontving deze week de ene deskundige na de andere. Vergadert hij ons naar links? Naar rechts? Of bestaat die indeling al lang niet meer?

Maurice de Hond vindt dat de begrippen “links” en “rechts” niet meer passen bij de samenleving anno 2024. Ze bemoeilijken de discussies en verkenningen voor samenwerking. Het historische debat tussen Pim Fortuyn en Marcel van Dam in Het Lagerhuis in 1997 was een tweesprong.

“Het aantrekkelijke van links, zoals ik dat kende in de jaren zestig of zeventig van de vorige eeuw, vond ik de solidariteit met de mensen die het sociaal-economisch moeilijk hadden, en via wetten, regelingen en onderwijs meer kansen kregen,’ zegt Maurice. Het links van nu is vooral bezig met het moreel oordelen over de mensen die ze vroeger in bescherming namen.

Krijgt Kim Putters het tij gekeerd? Wat betekent het voor de formatie? Maurice de Hond en Marianne Zwagerman spraken erover in de live-uitzending van #DDDF.

Deze uitzending is exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers ook als podcast te beluisteren en zonder programmaonderbrekende reclame te bekijken. Lid ben je al voor 15 euro per jaar (incl.BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve content.

Scroll naar boven