Waar blijven de Nederlandse Lockdown Files? *column + video*

In Nederland hoor je er vrijwel niets over, maar in de UK gaat het in alle media over #TheLockdownFiles. De Engelse Hugo de Jonge moest wél aftreden tijdens de coronacrisis (omdat hij onder een beveiligingscamera een medewerkster stond af te lebberen) en was ijdel genoeg om zijn memoires te laten schrijven door een journaliste die hij toegang gaf tot al zijn whatsapps, mails en aantekeningen. Zij besloot deze allemaal in handen te stellen van The Telegraph en het is verbijsterend wat we daardoor nu zeker weten.

De overheid loog over vrijwel alles in de coronacrisis, dat bewijs ligt nu keihard op tafel aan de andere kant van de Noordzee. Het ‘volgen van de wetenschap’ bleek een leugen, de ene na de andere maatregel die de regering had ingevoerd was helemaal niet wetenschappelijk, maar politiek ingestoken.

.

De lockdowns, de schoolsluitingen, de bejaarden die in grote eenzaamheid stierven; het was allemaal niet nodig geweest.

Het drong tot journaliste Isabel Oakeshott door dat ze het bewijs in handen had van het grootste verraad uit de geschiedenis, het hele land was misleid door een leugenachtige regering. Kinderen, ook haar eigen drie kinderen zoals ze zelf als moeder elke dag had gezien, betaalden de hoogste prijs voor dit verraad.

.

Hadden wij maar journalisten zoals Isabel en kranten zoals The Telegraph schreef ik deze week in mijn Telegraaf column (die is hier te lezen voor leden van de Club van Dwarskijkers). Wij wonen in een land waar Marion Koopmans in de media mag uithuilen als nota bene de FBI (!) haar afgeraffelde vleermuizenonderzoek op de Chinese markt onderuithaalt. Ze wordt dan niet gegrild, maar krijgt op de radio een fluweelzachte behandeling door een als therapeut vermomde ‘journalist’, voor het onrecht dat haar is aangedaan door de Grote Boze Amerikanen.

Alles, letterlijk alles, wat Robin Fransman in mei 2021 tegen Rick en mij zei in Op z’n Kop is nu bewezen: ‘’We hebben een overheid die grenzeloos tekeer is gegaan. Er zijn zoveel normenkaders overschreden. We hebben een overheid die als bewust beleid had om de burgers angst aan te jagen. Als dat voor coronamaatregelen kan, waar kan dat allemaal nog meer? Op het moment dat je onredelijke angst gaat aanjagen dan moet je als overheid liegen. Dus hebben we een overheid die liegt tegen het volk. Waar kan dat allemaal nog meer? We hebben een overheid die heeft gezegd: ik ga mij niet aan de wet houden. De overheid heeft zich niet aan de aanbestedingswet gehouden, de overheid heeft de WOB-verzoeken stilgelegd.’

’Hoeveel wetten mag de overheid nog meer overschrijden? De rechter heeft een dwangsom opgelegd aan de overheid, die vervolgens zei: dan gaan we die dwangsom gewoon betalen. Nu hebben we dus een overheid die uitspraken van de rechter naast zich neer kan leggen. Waar kan dat allemaal nog meer? De overheid heeft ondernemers de facto onteigend door hun bedrijf stil te leggen. Dat mag helemaal niet volgens de Grondwet. We hebben er als samenleving voor gekozen om jongeren en kinderen te beschadigen. Bewust!’

Luister hier de hele aflevering met Robin terug.

Ik rust niet voordat Robin Fransman postuum het eerherstel krijgt wat hij verdient. En ik rust niet voordat ook de Nederlandse Lockdown Files boven water komen. Dat Nederlandse media doen alsof dit allemaal niet gebeurt in Engeland is gekmakend. Vergeet niet dat daar het beleid veel eerder werd versoepeld dan in Nederland en er daar al tijdens de crisis wél kritische kranten en journalisten waren. Bij ons blijft de verstikkende deken over de leugens liggen. Dat mag niet zo blijven.

Leden van de Club van Dwarskijkers kunnen hier al mijn exclusieve content lezen. Lid ben je al voor 15 euro (incl BTW) per jaar. Daarmee steun je mijn werk, lees je mijn columns, krijg je uitnodigingen voor live-events en meer.

Scroll naar boven