Waarom geen huiseigenaar op GL-PvdA kan stemmen. Erfbelastingplan van Timmermans is diefstal #DDDC

Ton F. van Dijk reageerde mild toen Marianne Zwagerman tijdens het eerste RTL debat ontdekte dat Frans Timmermans mensen die een tweede of derde huis hebben wil verplichten dat te verhuren.

Maar toen Ton er deze week achter kwam dat hij keurig zijn hypotheek afloste om na zijn dood de helft van de waarde van zijn huis aan de belastingdienst te mogen overmaken als het aan Timmermans ligt, reageerde hij als door een wesp gestoken. Zijn tweet hierover werd 1,3 miljoen keer bekeken.

Kamerleden van GL-PvdA betichten hem van stemmingmakerij, terwijl elk getal in zijn tweet klopte: ‘Je werkt hard en verdient een ton per jaar. Over de top van je inkomen draag je 50% af. Na 10 jaar koop je van wat je overhoudt nieuwbouwhuis van 500.000 euro, daarover draag je 21% af, dan ga je dood en dragen je kinderen opnieuw 45% af. Hoeveel heb je dan in totaal afgedragen?’

.

Op NPO Radio 2 beweerde Timmermans dat dit alleen over miljonairs gaat die enorme vermogens nalaten, maar Dat Is Niet Waar, zie deze en deze factcheck. Ton zweeft nog steeds maar zijn stem gaat zeker niet meer naar Timmermans!

Verder praten Marianne en Ton over de draai van Geert en de volharding van Pieter Omtzigt om niet met Wilders in zee te gaan. Is dat wel terecht? En welke partij kan in de laatste week voor de verkiezingen nog voor een verrassing zorgen, zoals Kaag er de vorige keer nog 10 (!) zetels bijkreeg.

De nieuwe DDDC is hier exclusief voor leden van de Club van Dwarskijkers ook als podcast te luisteren op Spotify of in je podcastapp naar keuze. Word ook lid van de Club van Dwarskijkers, het kost maar 15 euro per jaar (incl. BTW). Daarmee steun je ons werk en krijg je toegang tot exclusieve reclamevrije content.

Scroll naar boven